De provincie Flevoland kent vele projecten en initiatieven waar het publiek iets kan beleven. Helaas is het door de coronamaatregelen nu voor veel van deze initiatieven niet mogelijk om het werk dat zij graag doet uit te voeren: Mensen iets laten beleven.
Gelukkig zijn er ook initiatieven om bijzondere dingen te blijven doen en een unieke beleving naar het publiek te blijven brengen.

De FlevoProms, een initiatief om (jonge) amateurmuzikanten, samengesteld in een orkest, koor en band een podium te bieden, werkt als coronaproof alternatief aan een wervelende Virtual Reality-film. De beelden hiervoor worden op vele locaties in de provincie geschoten, en op vele plaatsen wordt de magie die je normaal in het theater vindt naar het publiek gebracht.

Door een goede samenwerking tussen Batavialand en FlevoProms kon op 22 mei een bijzondere scène opgenomen worden op de werf. In de middag verschenen enkele mensen op de werf die al snel onder, op en in ‘De Zeven Provinciën’ aan het werk gingen. Vele meters aan kabel werden getrokken en vele lampen werden in- en om het schip geplaatst.

Terwijl op de achtergrond de zon in het oneindig lijkende water begon te zakken, verscheen voorzichtig aan een blauwe gloed op het prachtige scheepskarkas op de werf. Nadat de laatste zonnestralen verdwenen en een zacht rookgordijn het schip begon te vullen, verscheen een door lasers geprojecteerde oceaan in en om het schip. Even leek het betoverd te zijn, alsof de Vliegende Hollander in Lelystad was verschenen. Nadat een aantal muzikanten in het schip plaatsnam konden de opnames beginnen. Het toch al prachtige beeld werd compleet gemaakt door de prachtige en mysterieuze klanken van het nummer “Endless Sea” van The Gentle Storm. De komende periode worden nog vele scènes op prachtige Flevolandse locaties opgenomen. Vanaf aankomende winter is de film, die de kijker op levensechte wijze vanuit huis mee op reis neemt door de provincie te bestellen.

Geef een antwoord