Deelnemers

Tijdens de FlevoProms staan vele muzikanten op het podium. Dit zijn leden en oud-leden van diverse (Flevolandse) muziekgroepen. We zijn blij en trots in 2021 een mooie combinatie van bekende en nieuwe deelnemers op het podium te hebben:

Flevolands Jeugd Symfonie-orkest

Het FJSO is het Flevolands Jeugd Symfonie Orkest.
Het orkest bestaat uit 1e en 2e violen, altviool (op dit moment 3e violen bij gebrek aan alten), celli, contrabas, saxofoon, fluit, klarinetten, trompetten, slagwerk en piano. Deze instrumenten worden bespeeld door jongeren tussen de 11 en 25 jaar uit heel Flevoland.
We repeteren om de week op zaterdagochtend, meestal in de Meerpaal in Dronten maar ook in de Kubus in Lelystad en in het Cultuurbedrijf NOP in Emmeloord.
Het orkest staat onder leiding van onze dirigent Ilia Belianko.

De Flevoproms biedt ons de kans om grensoverschrijdend samen te werken met muziekgroepen, ook uit andere disciplines. De Flevoplroms werkt verbindend zoals samen muziek maken hoort te zijn.

Het FJSO is er trots op ook aan de 2e Flevoproms deel te nemen.

Popkoor Expression

Popkoor Expression uit Lelystad is in november 2007 opgericht en bestaat uit ruim 50 enthousiaste dames en heren. We zingen naast Engelse ook enkele Nederlandse popsongs en alles natuurlijk uit het hoofd. 

Onder leiding van Chantal Heemskerk proberen we ieder nummer zó neer te zetten dat koor én publiek het lied “voelt”. En met kleine bewegingen willen we bereiken dat het ook leuk is om naar ons te kijken.

We treden op bij korenfestivals, bedrijfsfeesten, in verzorgingshuizen en in ons eigen Agora theater. Dat doen we met onze toetsenist Joris Kromwijk, maar ook met onze eigen Expression-band.
Meer informatie vindt u op onze website popkoorexpression.nl. 

Wij vinden  het fantastisch om mee te werken aan een project, waarbij met name jonge amateurkunstenaars in contact gebracht worden met professionals én oudere amateurs zoals wij.  
Door het enthousiasme van de initiatiefnemers zijn we ervan overtuigd dat we samen een geweldige muzikale wereldreis zullen maken, waar veel mensen van kunnen genieten. 

Rock-A-Oke

Ten eerste zijn wij net zoals bij de eerste editie van dit geweldige project als Rock-A-Oke band vereerd  dat we opnieuw gevraagd zijn om te mogen deelnemen.
Onze motivatie om onze medewerking te verlenen is het samenspel van twee verschillende werelden. Enerzijds de klassieke muziek die het orkest ten gehore brengt, anderzijds de pop-rock muziek die wij als band produceren.

Beide partijen hebben daar veel lering uit kunnen halen. Voor de band hoe het is om met een voltallig orkest samen te spelen, voor het orkest hoe is het om klein en compact te zijn als band zijnde.
De combinatie tussen het orkest en de band heeft zichzelf bewezen bij de eerste editie van Flevoproms.  De interactie kan alleen maar beter worden zodat we elkaar nog sterker op muzikaal vlak kunnen aanvullen.

We zijn zeer enthousiast over deze al prachtige lijst van deelnemers, maar deze is nog niet compleet. Deze lijst zal dus regelmatig aangevuld gaan worden!