De Organisatie

De bestuursleden van Stichting FlevoProms zijn allemaal muziekliefhebbers en zelf amateurmuzikant. Kortom: Ze hebben het hart precies op de juiste plek om een evenement als de FlevoProms te organiseren. Maar met een goed hart alleen ben je er niet! Gelukkig hebben de bestuursleden in hun professionele carrière voldoende ervaring opgedaan om één of meerdere aspecten van de organisatie op zich te nemen. Zo hebben we een professioneel boekhouder, maar ook iemand met ervaring “op de vloer” van een evenement in huis. Het huidige bestuur bestaat uit een aantal personen, die naast hun achtergrond, ook variëren in leeftijd. Natuurlijk levert dat vele verschillen op in opvattingen, muzieksmaak en manier van werken, maar gelukkig zijn er ook veel bindende factoren. Al met al vormt het bestuur een mooie mix om een gevarieerd en uniek muziekspektakel neer te zetten!

Hier onder delen zij hun persoonlijke motivatie:

Kees Zondervan

Ik ben Kees, nestor van dit groepje enthousiaste organisatoren. Als kleuter was al bekend dat ik van muziek hield en ben dan ook op 5 jarige leeftijd gaan zingen bij een kerkkoortje. Snel daarna ben ik dwarsfluit (piccolo) gaan spelen bij een muziekkorps. Met dit muziekkorps heb ik onder andere in de Kuip opgetreden. Het mooiste optreden dat ik gehad heb was in Orleans, tijdens het Jeanne d’Arc feest hebben we voor enkele tien duizenden uitzinnige Franzen twee verschillende shows mogen verzorgen. Het warme gevoel dat ik toen en nu nog heb zou ik met zoveel mogelijk amateurmuzikanten willen delen. Ik ben er van overtuigd dat dit ook met de FlevoProms kan gebeuren en ben dus blij dat ik mag meewerken. Voor ik het vergeet, ik ben 60
jaar, ben zelfstandig boekhouder en daardoor penningmeester geworden.

Robert Zondervan

Toen ik in 2010 voor het eerst meedeed aan een productie in Night Of The Proms-setting heeft dat heel veel indruk op mij gemaakt. De combinatie van het spelen op versterking, met lichteffecten en een combinatie van klassiek met pop en rock was voor mij helemaal nieuw.
Ik wil graag dat jonge musici die klassieke muziek maken ook de kans krijgen die ik kreeg om in een grote productie mee te spelen. Daarbij is ook het experimenteren met muziek die niet per se in hun comfortzone ligt, en zo het ontdekken hoezeer een klassiek instrument bespelen hele onverwachte dingen kan geven voor mij een belangrijk iets, waar ik zelf een belangrijk deel van mijn muzieksmaak aan overgehouden heb. Daarom heb ik in 2014 het initiatief genomen voor de FlevoProms, waarvan we nu alweer aan de tweede editie werken.

Jeroen van Silfhout

Als jongste van drie broers kwam ik al in mijn eerste levensjaar in het muzieklokaal waar mijn broers keyboardles kregen. Dat ik al vanaf mijn vijfde keyboardles kreeg, was dan ook heel normaal! De liefde voor muziek is al die jaren gebleven, maar ook de technische richting trok in mijn tienerjaren de aandacht. Een mooie combinatie tussen muziek en techniek vond ik in de theatertechniek waar ik aan diverse producties heb meegewerkt. Hoewel ik tegenwoordig beroepsmatig niet meer in het theater werk, is mijn enthousiasme over de FlevoProms zo groot dat ik graag een uitzondering voor dit project maak!

Rosanne Geerdes

Mijn naam is Rosanne Geerdes. Ik ben in 2017 afgestudeerd als theatermaker aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Binnen het theater en daarbuiten heb ik altijd een fascinatie gehad voor beweging en ruimte.Samen met componist  Hans Vermunt maak ik, onder de naam Buro Nieuw Perspectief, dansconcerten op locatie door heel Nederland.Ik geef al drie jaar les bij Boink theater in Bunnik en afgelopen haar heb ik met Welzijn Lelystad heb ik theatergroep Bieb opgestart voor anderstalige Nederlanders. 

Charlotte Grootenboer

Toen ik vijf jaar oud was, namen mijn ouders mij mee naar een concert waarin onze nieuwe buurvrouw soliste was op de hobo. Als vijfjarig meisje ben ik halsoverkop verliefd geworden op het instrument. Ik heb ook een aantal jaren meegespeeld in het FJSO, waar mijn eerste verbinding met FlevoProms vandaan komt. Verder uit mijn liefde voor cultuur zich in de keuze voor de opleiding Kunst & Economie aan de HKU, waar ik ook ervaring met evenementen en filmsets heb opgedaan. Als benjamin van het bestuur richt ik mij op onze online aanwezigheid en de promotie van de FlevoProms 2021

Katinka Jansen

Ik ben Katinka, een nieuweling in het bestuur van de FlevoProms. Nu woon ik alweer 27 jaar in Lelystad maar ik kom uit Hilversum waar ik als jongere zelf in het Goois Jeugd Orkest speelde. Ik was 11 jaar lang bestuurslid van het Flevolands Jeugd Symfonie Orkest, vanaf dat mijn dochter als 10 jarige in het orkest kwam totdat mijn zoon met 18 jaar stopte met het orkest. De 1e FlevoProms heb ik op mijn viool mogen meespelen, daar heb ik goede herinneringen aan.Ik ben er trots op dat Robert, Kees en Jeroen dit toen voor elkaar hebben gekregen in Flevoland en ik ben blij dat ik nu mee mag denken.

Marianne Poot

Mijn naam is Marianne Poot en ik ben sinds eind 2020 bij Flevoproms betrokken. Mijn rol binnen de organisatie is het verzorgen van de subsidies en sponsoring. Dat doe ik met heel veel plezier. Ik vind het geweldig om te zien hoeveel enthousiasme iedereen in het project steekt. Tegenwoordig maak ik zelf geen muziek meer, in mijn jeugd heb ik veel orgel en piano gespeeld. De creativiteit van alle betrokkenen werkt aanstekelijk en ik weet zeker dat er een prachtige corona-proof editie opgevoerd gaat worden dit jaar!